Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали
11 души се включиха в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи“ в Кърджали
11 души се включиха в кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи“ в Кърджали

Младите хора бяха мнозинство сред пожелалите да дарят кръв в днешната инициатива на Ротаракт Кърджали и доброволците на младежката организация на БЧК. Само за 3 часа кръв са дарили 11 жители от областния град на възраст между 25 и 35 години. Те оценяват като успешна акцията за безвъзмездно кръводаряване под надслов "В кръвта ти е да спасяваш живот".

"Нашата организация провежда акции по кръводаряване вече шеста година. Имаме желание да провокираме младите хора най-вече, защото те са първо тези, които имат право да даряват и второ да дариш кръв и да спасиш живот е едно дело, което може да даде много, чисто в човешки аспект", каза Петър Петков. 


Към думите му се присъединява и Айтен Сабри: "Добре е да има благотворителност и да даряваме кръв, за да спасим един човешки живот. Приканваме повече хора да се включват в такива кампании", категорична е тя. 

"Искам да помагам на хората и да ги караме да се усмихват и да бъдат добре. Днес видяхме доста хора, които искаха да дарят кръв, но не успяха, защото са с ниско кръвно. Но това ни кара да се радваме, защото го има желанието", допълва Виктория, която от две години е доброволец в БМЧК, в Кърджали.