Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали
Интеракт клуб Кърджали събра 950 лева за лечението на Петър Радев на Хелоуин парти
Интеракт клуб Кърджали събра 950 лева за лечението на Петър Радев на Хелоуин парти

Снощи Интеракт Клуб Кърджали със съдействието на Ротари Клуб Кърджали организира благотворително Хелоуин Парти в Арт.  Събраните средства ще бъдат дарени на Петър Радев от Пловдив.  Събрани бяха около 950 лв.

  Собствениците на Арт също много ни помогнаха, не ни взеха наем и дариха парички за каузата ни. Имаше около 200 деца,сподели за Кърджали бг вести ротарианката Айтен Сабри.Собствениците на Арт бяха много добри домакини и наистина много се радвам, че са останали хора с добри сърца,добави Айтен Сабри.

  Оферта на стойност почти 1 000 000 лева е получил 25-годишният Петър Радев от клиника в Германия за лечение и животоспасяваща трансплантация на костен мозък.

Петьо е от Пловдив, студент по медицина и от няколко месеца се бори с коварното заболяване левкемия. Приятели и колеги на младежа организираха няколко акции за вземане на кръв за HLA типизация - установяване на подходящи донори не само за него, но и за хилядите със същия проблем в България. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместим донор за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.

"Петър е кауза, зад която стоят много хора със същата тежка диагноза, търсещи своя донор. Благодарение на инициативата в последните 2 месеца световната банка за донори значително се е увеличила! Донорството дава шанс и за много други хора!", убедени са от Асоциацията на студентите медици в Пловдив, които също се включиха в инициативата за донорство на кръв с цел HLA-типизиране.

Кърджали бг вести