Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали
Публично-частно партньорство в Мишевско  осигури ремонтиран път за Нова година
Публично-частно партньорство в Мишевско осигури ремонтиран път за Нова година

Пример за публично-частно партньорство дадоха жителите на микрорайон с.Мишевско в община Джебел в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. В продължение на 3 дни дузина местни жители със свой труд изкърпиха отсечка от пет и половина километра на шосето Папрат- Мишевско. Общо петдесет тона асфалт бяха вложени в дупките.

Организаторът на проявата Мохамед Махмуд сподели,  че подобен ремонт не е извършван в последните години. Получихме разрешение от Областното пътно управление. Привлякохме фирма „Графит комерс”, която осигури техника и резултатът е налице. Асфалтът осигурихме от спирка „Джебел”.Пътят не е ремонтиран основно от 40 години. От 4 не е полаган грам асфалт, посочи Мохамед Махмуд. Той е категоричен,че по пътя на публично-частното партньорство, не само за Нова година могат да стават чудеса.Мохамед Махмуд посочи, че средствата за асфалта и заплащането на работници и техника са осигурени от предприемача и общественик Сабахаттин Гьокче. Доказахме,че с малко средства и при добро желание нещата се случват.

 Строителният работник Ахмед Юзеир от Мишевско сподели,че съселяните му с удоволствие са се включили в изкърпването на шосето. Работихме три дни. Приемаме ремонтирания път като Новогодишен подарък, каза още Ахмед Юзеир. Той посочи че Областно пътно управление е правило ремонт на шосето до Папрат, но за участъкът до Мишевско лимитът е свършил.Това наложило жителите на Мишевско да се самоорганизират.Благодарим на нашия земляк Сабахаттин Гьокче,който отново ни помогна,подчерта Ахмед Юзеир.

  Селяхтин Мехмед сподели,че хората от Мишевско излезли с кофи и лопати. Чистили всички дупки от камъчета , вода и лед. Асфалтът хванал много добре. Имало дупки с дълбочина от 15 см.  И диаметър от 1,50 м.На места шосето било непроходимо. Няма да чупим повече колите си,подчерта Селяхтин Мехмед. Той припомни,това не е първата такава инициатива в Мишевско. Предприемачът Сабахаттин Гьокче стана инициатор и подмени водопровода за селото със свои средства и в партньорство с „В и К”-Кърджали.

Георги Кулов.