Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали
Ротари отново прехвърли мост между Кърджали и Одрин
Ротари отново прехвърли мост между Кърджали и Одрин

Вълнуващо и незабравимо преживяване имаха учениците от ОДК, които на 22, 23 и 24 април посетиха гр.Одрин и се включиха в международната изложба „Заедно на един мост”. 18 рисунки на млади художници от Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова и 10 фотографии на Клуба по фотография с ръководител Антония Грозева участваха в съвместната изложба „Заедно на един мост” на Общински детски комплекс гр.Кърджали и Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от гр.Одрин по случай Националния ден на детето в Република Турция. Изложбата се откри на 23 април на главната улица на града в присъствието на Областния управител, Кмета на община Одрин, г-жа Тихомирова – заместник кмет на община Кърджали и ротарианци от Кърджали и Одрин.

Тази проявата се организира за четвърта поредна година от Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин за да подпомага талантливи млади хора от двете съседни държави да се изявявят, да опознаят историческите и културните ценности на България и Турция и да създадат нови приятелства. Проекта се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

Президентът на Ротари клуб-Кърджали Валентин Гогев връчи сертификати на участници в изложбата. За Кърджали бг вести Гогев подчерта, че голямо внимание към съвместната проява на ученици от Кърджали и Одрин е проявила консулът ни Радослава Кафеджийска. Бяхме приети много радушно от домакините,отбеляза президентът на Ротари клуб Кърджали. Той е поканил ротарианците от клуба „Мимар Синан“ да върнат визитата на 18 май, когато в Кърджали предстои благотворителна вечер. Интересът на обществеността към събитието, за което инициатори са двата клуба бе голям. Децата бяха много щасливи, отбеляза Валентин Гогев.

По време на своето гостуване в Одрин учениците и учителите от ОДК се срещнаха с Кмета на община Одрин Реджеп Гюркан, с Началника на Регионалния инспекторат в Одрин и разгледаха културните и исторически забележителности на града.

Учениците от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” ще върнат визитата на 17, 18 и 19 май, когато в Кърджали ще бъде представена общата изложба „Заедно на един мост”.

Кърджали бг вести