Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали
Ротарианци осигуриха учебници и книжки на руски език за три училища в Кърджали
Ротарианци осигуриха учебници и книжки на руски език за три училища в Кърджали

Ротарианците Сабахатин Гьокче и неговият приятел Бюлент Аталай осигуриха учебници и книжки за децата от три школа в Кърджали. Помагалата са доставени със съдействието на ротарианци от руския град Ростов на Дон и техни приятели от Турция. Вчера те бяха разпределени между училищата ОУ „Св.св.Кирил и Методий”, ”СУ”Отец Паисий” и ОУ”Димитър Благоев”. Тава стана по препоръка на Клуба на приятелите с Русия и ОНД в Кърджали , с председател Иван Колев. Присъства и общественикът Байрам Юсеин. Учебниците и книгите бяха връчени на преподавателките Христина Митова и Атанаска Хаджиева. Такива бяха доставени и на учителката Николина Делчева.

 За втора поредна година доставяме книги и учебници на руски за кърджалийчетата. Интересът е голям,отбеляза за Кърджали бг вести пастпрезидентът на Ротари клуб-Кърджали Сабахатин Гьокче.

  Думите му бяха потвърдени  и от председателката на Клуба на руските съотечественици в Кърджали Олга Стоянова.Тя изрази надежда, че при следващото дарение и тяхната организация ще получи ценните книги и учебници.

Георги Кулов