Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали Ротари клуб Кърджали
Ротарианците от Бурса ще дарят още един ковьоз на Кърджали,той е предназначен за Дом майка и дете
Ротарианците от Бурса ще дарят още един ковьоз на Кърджали,той е предназначен за Дом майка и дете

Ротарианците от Бурса ще дарят още един ковьоз на Кърджали. Той ще бъде предназначен за Дом майка и дете. Започва събирането на дарения. Това обяви в Бурса ротарианецът с кърджалийски корени Шабан Родоплу. Родоплу е пастасистентдистрикт гуверньор на Бурса.Отговарял е за 18 клуба в града със 600 членове и техните връзки с балканските страни. Именно той става инициатор преди десет години на болницата в Кърджали да бъдат дарени два ковьоза. Един осигурява и ротарианецът от Кърджали Александър Елинов Садък.

Ротарианците от Бурса имаха среща с пастпрезидента на Ротари клуб Кърджали Сабахатин Гьокче. Той им гостува с мисия, възложена му от настоящият президент на кърджалийския клуб Валентин Гогев. Целта бе да се заздравят връзките и да обмислят нови проекти. Сабахатин Гьокче изложи пред своите домакини нуждата на Дом майка и дете от ковьоз. Според Валентин Гогев тя е належаща и е радостно,че въпреки кризата при съседите те се отзовават.

 Домакините от Бурса откликнаха веднага.

  Ще мобилизираме всичките 600 членове на Ротари в Бурса, категоричен бе Аднан Сьозери, президент на Ротари клуб „Бадемли”. Той посочи, че неговите корени също са от България. В момента мечтая да съм на пазара в Кърджали , да седна в някое ъгълче и да пия турско кафе, сподели Аднан Сьозери.

   Шабан Родоплу припомни, че ротарианците от Бурса и техните приятели от Кърджали имат общо три големи проекта.Освен дарените ковьози, всеки на стойност 24 000 лева,от Бурса постъпиха 5000 долара за костюми за мажоретния състав на СУ”Отец Паисий”. Шабан Родоплу посочи, че това е станало при президентския мандат на неговия гост Сабахатин Гьокче. Сега бе направено дарение от 3000 долара за медицинска апаратура за болницата в Ардино.

  На своя сбирка ротарианците в Кърджали бяха единодушни,че ще се включат със свои средства в поредната дарителска инициатива за ковьоза. Това стана по предложение на президента Валентин Гогев. Те приветстваха и желанието за по- тесни връзки на Ротари клуб „Топхане” от Бурса.

Георги Кулов